Cheun Tong Taekwon Do klubbs Instruktörer

Posted by Stefan on Februari 2009  • 

 

Ted Strand 6 Dan.

 Ted grundade klubben 1987. Innan han grundade Cheun Tong så tränade han först ett kort tag för Grand Master Leon Wei Meng. Därefter, och främst, så är det vår klubbs mentor och headinstructor Master Yeo Chin Huat 8 Dan som stått för Teds utbildning. Ted är numera bosatt i Väckelsång i Småland, för att föra facklan vidare så har Cheun Tong genom Ted startat filial även där.

Ted har för vana att knäcka sina unga elever med att fortfarande komma ut i splitt och spagat utan att träna för det. Man kan inte göra så, men det är det ingen som berättat för Ted.

 

 

 Stefan Ringström 2 Dan.

 Jämte Ted den som är kvar sedan klubben grundades. Stefan följde med Ted från Malmö Taekwondo klubb till Lomma för att tillsammans med honom sprida ITF.

När Ted flyttade till Väckelsång så var det Stefan som axlade tränarrollen i Lomma. Numera syns Stefan endast vid sporadiska besök, vid vilka han terroriserar alla som kommer i vägen. I hjärtat är han dock med vid alla träningstillfällen.

 

 

 

Jimmy Ivarsson 3 Dan.

Jimmy har funnits i klubben så länge man kan minnas. Jimmy är en gudabenådad kicker vars teknik väcker stor uppskattning bland elever och tränarkolleger.

Jimmy axlade tränarrollen när Stefan fick ökat föräldraansvar. Jimmy har starka rötter i ITF myllan och håller hårt på den traditionella träningen. Även Jimmy har blivit förälder, men finner trots det tid att hålla kvalitetsträningar.

 

 

Mats Lindberg 2 Dan.

Mats tillhör den gamla stammen, slåss hellre än bra. Har fått för sig att träna, det är för veklingar, en riktig man sparrar fullt ut en till två gånger om året. Och då gärna ouppvärmd.
Psalmboken på bilden kan mycket väl vara upp och ned, sådan har aldrig bekymrat Mats.
Texten Mats, den ändrar jag om Du kommer ut och tar rätt på mig ;)  //Stiffe

 

 

Sabina Bokhari/Friberg 2 Dan.

Sabina kom till oss tillsammans med sin far, bror och syster. Alla med ett glödande engagemang, men det är endast Sabina som fortsatt, även om man även ser Yasmin på en och annan träning. Sabina har tillsammans med Nils Håkansson delat upp tränarsyssla i Lomma nu när Jimmy måste ägna mer uppmärksamhet åt sin fru och sina barns uppväxt. Sabina är en van instruktör som lärt ut Flamenco under många år, en merit som syns på hennes trygga och givande lektioner.

 

 

 

Nils Håkansson 1 Dan.

Nils har ett sant hjärta i ITF Taekwondo. Flerårigt träningsflit har gett utdelning och Nils är nu fullvärdigt svartbälte i ITF taekwondo. Tyvärr syns Nils mer sällan i lokalerna numera på grund av sitt yrkesval, som lett honom långt från Lomma.

 

Hampus Hoverby 1 Dan

Hampus är sprungen ur Cheun-Tongs tidiga rötter, började träna i skiftet mellan 80 - 90 tal. Pedagogisk instruktör med vansinnigt rena tekniker. Hampus var en förlorad son. Men är nu, efter några års frånvaro, äntligen tillbaka hos oss.
En merit värd att notera är en 4:de placering på VM i Combat, där han tillsammans med Jimmy (5-6 Plats) plockade skalper ur en uppsjö av Martial Art stilar.

Robert Gallus 1 Gup.

Under Teds frånvaro så är det Robert som bär Väckelsångsektionen på sina starka trygga armar. Robert började träna ITF Taekwon-Do i Värnamo men slutade när den klubben ändrade inriktning till WTF (how about that :)
När Ted flyttade till Väckelsång gjorde slumpen de båda ITF'arna till grannar, att de båda skulle dra igång verksamheten och att Robert skulle återuppta sin träning föll sig naturligt.
Robert är en begåvad instruktör med pedagogisk fallenhet.
När han blir trött skyller han ibland på sitt dåliga knä.

 

Mikael Johansson 3 Gup.

Ingen tränare i egentlig mening, men helt enkelt tvungen att nämna här. Micke har varit hos oss i mer än tio år, han var blåbälte redan när Sabina och Nils påbörjade sin bana.

 Micke är en av de starkaste resurserna vi har på klubben och hans go kan dra igång de segaste av träningstillfällen. Micke har i alla år fått alla att känna sig välkomna till vår klubb. Slår man upp "god vän" i lexikonet så hittar man en bild på Micke.

 

Kort om oss

Posted by Stefan on Februari 2009

Vår förening lär ut den ursprungliga Taekwondo stilen, ITF.
Cheun Tong betyder också just "ursprunglig/orginal".
Våra medlemmar är mellan 5 och 60 år och har allt från vitt till svart runt höfterna. Alla tränar i samma grupp, var och en efter egen bästa förmåga. Kamratskap och prestigelöshet är ledord i vår förening.
 

Vi tränar Tisdagar och Torsdagar 18:00 - 20:00 samt på Lördagar 10:00 - 13:00.

Våra instruktörer är: Ted Strand 6 dan, Jimmy Ivarsson 3 dan, Sabina Bokhari 2 dan, Stefan Ringström 2 dan, Mats Lindberg 2 dan. Hampus Hoverby 1:a dan

Vi är knutna till Cobra Taekwondo i Malmö och har således svensk taekwondos största auktoritet, Grand Master Yeo Chin Huat 9 dan, som vår huvudinstruktör och graderingsexaminatör.

Välkomna.