Vår styrelse.


Ordförande Jimmy Ivarsson jimmy@cheuntong.se
Vice Ordförande Stefan Ringström ringstrom@cheuntong.se
Sekreterare Sabina Bokhari/Friberg sabina@cheuntong.se
Kassör Markus Palm styrelse@cheuntong.se
Gemensam e-post   styrelse@cheuntong.se
     

Vad är Taekwon-Do?


 Taekwon-Do är den Koreanska varianten av kampkonst. Modern Taekwon-Do har påverkats av både Japan och Kina för att slutligen formas till en vapenlös kampform med filosofiska inslag. Den består av hand och bentekniker, blockeringar, benställningar, mönster och ”Do”. Taekwon-Do utmärker sig gentemot andra kampsystem genom sin starka betoning på flexibilitet hos utövaren samt genom de karakteristiska sparkteknikerna som knappast finner sitt motstycke i någon annan budoart. Taekwon-Do betyder ordagrant: Foten och handens väg.

Syftet med Taekwon-Do


Träningens yttersta mål är att sträva efter självinsikt och kontroll. Genom träning får utövaren god fysik, styrka och mental balans, i förlängningen kommer detta att ge dem större möjligheter att hantera vardagen. Styrka och självförtroende leder till bättre förståelse och låter utövaren möta andra människor med både respekt och omtanke. En stabil och stark människa har inga behov av att hävda sig på andras bekostnad. Detta är styrkan med Taekwon-Do.

Cheun-Tong   


Föreningen grundades 1987 av Ted Strand, vi tränar traditionell ITF Taekwon-Do med inslag av boxning, brottning, judo, aikido och kick- taiboxning. Bland våra medlemmar finns många som tränar, eller har rötter i andra kampkonster, vilket vi varmt välkomnar. Till klubben finns knutet en legitimerad läkare samt en massör och rehabiliteringskonsult. Klubben är ansluten till Svenska Taekwon-Do förbundet, Södra TKD förbundet, SWITF, samt till International TKD Federation. Vi är en grenklubb till Malmö Taekwon-Do klubb som leds av Grand Master Yeo Chin Huat, 9 Dan. Ansvarig Instruktör är Ted Strand 6 Dan, hjälpinstruktörer är Stefan Ringström 2 Dan, Jimmy Ivarsson 3 Dan, Sabina Bokhari-Friberg 2 Dan och Hampus Hoverby 1 dan

 

 

Som nybörjare


Får ni naturligtvis träna kostnadsfritt ett par veckor för att känna efter om Taekwon-Do är något som passar er. Ni behöver inte köpa någon utrustning förrän ni är säkra på att ni trivs. Medlems- respektive träningsavgifter betalar bl.a. era olycksfallsförsäkringar, därför är det viktigt att betala in dessa utan längre dröjsmål. Om ni bestämmer er för att fortsätta behöver ni en dräkt, denna kan köpas genom klubben om så önskas, inför er första gradering måste ni ha korrekt dräkt med tillhörande klubb- och stilmärken.

Våra Priser


Taekwondo är en förhållandevis billig sport, vår klubb är inget undantag. Hos oss jobbar styrelsemedlemmar och instruktörer ideellt och vår ambition är att verksamheten ska bära sig, inte att bli rika. Vår prisbild ser ut så här i både Väckelsång och Lomma:

Medlemsavgift 200:-/termin
Träningsavgift 450:-/termin = 650:-/ termin

Familjerabatt !!!
Nr 2 i familjen betalar totalt 550:-/termin
Nr 3 i familjen betalar  totalt 450:-/termin
Nr 4 i familjen betalar total 350:-/ Termin
Nr 5 och därutöver endast 300:-/termin totalt

Våra instruktörer betalar medlemsavgiften 200:-/termin
Detta är den enda förmånen instruktörerna har för allt sitt slit, vi uppskattar det.

Ange namn och födelsedata (nya medlemmar, 10 siffror) på inbetalningen till vårt pg 633681-2.
Passiva medlemmar är också välkomna , endast 100:-/år

 


Betala snarast för utan medlemsavgift är det inte möjligt  att dra nytta av vår olycksfallsförsäkring via Svenska TaeKwondo förbundet. Viktigt om olyckan skulle vara framme även om vi ju är rädda om varandra kan saker alltid  inträffa. 

Som betalande medlem så gäller försäkring och vi slussar er rätt i skadeärendet. Vid utövande av kampsport så gäller oftast inte era vanliga försäkringar nämligen.